Sivun näyttöjä yhteensä

Lukijat

lauantai 4. helmikuuta 2017

Me kävimme lääkärissä

Ää kuinka tylsä juttu meille kävi.
Berthalla loppui näkyvästi juoksut viikko sitten. Keskiviikkona kiinnitin huomiota kun B jotenkin vaisu, ja nukkui enemmän. No minä ajattelin että koska tuo koira on reilu kaksi viikkoa puksuttanut yötä päivää täällä ja vonkunut miestä niin nyt on vaan niin kuitti kaikesta tuosta kun hormonit jyllänneet aikalailla. Muuten ollut aivan normaali.
Eilen perjantaina sitten tulin töistä kotiin ja B tuli kyllä iloisesti moikkaamaan mutta paineli sitten pedilleen kieppuralle nukkumaan.
Tein siinä viiden maissa ns välipissatuksen B kanssa ihan tuossa pusikossa ja kiinnitin huomiota ulkona kun emättimen suulla jotain "töhnää". Kotona sitten tarkastelin asiaa oikeen fikkarin valossa ja ohhoh, emättimen suu _aivan_ keltaisen vihreässä paksussa möhnässä.
Vaihdoin sohvan vaaleat päälliset puhtaisiin ja kiinnitin huomion että päälliset aivan tuossa töhnässä hmm. Tarkempi tutkiskelu ja kappas, lattioillakin töhnätippoja melkoisesti.
Jossakin vaiheessa B siirtyi omituisesti keskelle olohuonetta seisomaan ja läähättämään. Tässä vaiheessa otin puhelimen käteen ja soitin kolmeen eri ell jossa jokaisessa sanoivat että älä odota vaan mielellään aika pikaisesti näytille koska noin raju vuotaminen ei kyllä kuulosta enää normaalilla.
Berthalta siis tuli seisten, maaten ja istuen koko ajan tuota töhnää todella reilusti. Ja sitten se vaisuus ja läähättäminen.
Mittasin kotona lämmön mutta se oli aivan normaali.
Tunnin verran katselin Berthaa joka osan nukkui ja osan ajasta läähätti vain ja sitten tulin päätökseen että me lähdemme nyt siltä istumalta ell päivystykseen.

Pääsimme noin 22.15 ell tiloihin jossa neiti ultrattiin (tämä ok), otettiin vatsanpeitteiden läpi pissa (soitan tuloksen maanantaina) ja tehtiin kliininen tutkimus.
Pitkä reissu mutta saimme aika tujut lääkkeet niin tulehdukseen (emätin) kuin mahdolliseen kipuun.

Kotona olimme klo 3.05, pitkä reissu siis mutta hyvä että menimme.
Puhelimessa vaikea selittää vuodon määrää mutta kyllä ell oli ihmeissään myös kun B falskasi koko ajan, että eihän se normaalia ole. No ei ole ei.

Tyhjän mahan puntari näytti 50,5kg ja muuten noin B käyttäytyi todella mallikaasti ja olotilastaan huolimatta todella reippaasti.
Oli muuten varsin hassua kun B pisti uneksi ultrauksen aikana siinä kourussa. Heh siinä se rentoutui aivan kintut kohti kattoa ja kuorsasi.

Nyt toivotaan että oireet helpottaa ja mahdollisesti menemme loppu viikosta tarkstus ultraan.

Vähän olen ehkä ihmeissäni parin ihmisen reaktiosta kun vein koirani päivykseen _selvän vaginiitin_ vuoksi.. No minulla ei ole tapana hysterisoida vaan pyrin aina ajattelemaan järkevästi ja maalaisjärjellä. Kyllä minä tiedän vaginiitin ja Marthallahan se oli silloin samoilla oireilla kaksi päivää ennen sterilointiaikaa ja kappas kun steriloinnissa ell huomasi että kohtu oli alkanut kerätä jo märkää..
En mielelläni leiki näiden juttujen kanssa, varsinkin kun ystäväpiirissäkin muutama koira menehtynyt märkäkohtuun kun tullut aivan puskista ja ollut lähes oireeton.
No jokainen tekee omat ratkaisunsa. Minä pyrin aina ajattelemaan koiraystäväni parasta. Tässä odottelemme huoneessa että ell tulee tutkimaan

 Ystäväni lähti meidän mukaan tueksi ja avuksi

Yöllä kotona reissun jälkeen
- hänellä on laastari


EDIT. eläinlääkäri soitteli tänään (6.2) ja kertoi että Berthan pissa aivan täynnä kaikkea mahdollista bakteeria eli runsas sekakasvu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti