Sivun näyttöjä yhteensä

Lukijat

maanantai 3. elokuuta 2015

Reissulaiset ja kuulumisia hyvässä sekä pahassa

Niin vaan vierähti kahden viikon lomareissu koko köörillä ja nyt on sitten arkiset kuviot kotosalla.

Kaikenlaista mahtuu viimeiseen kolmeen viikkoon, aloitetaan vaikka niistä huonommista uutisista.

Nääs kun Bertha meille saapui 11.7 niin kaikki meni ihan mukavasti joskin vanhemmat koirat oli hieman että hyi hitto ja selvästi oli havaittavissa pientä levottomuutta kotona. Kumpikaan ei oikein osannut iltaisin esimerksiki rauhottua nukkumaan vaan heti kun Bertha liikahti niin molemmat nosti päätään, vaihtoi paikkaa tai kävi nuuskimassa. Martha otti herkkänä tyttönä Berthan tulon selvästi raskaammin. Hän ei ollutkaan enää se mamin vauva joka sai kaiken huomion hömpötyksillään ja ketkutuksillaan.
15-16.7 välisenä yönä havaihduin yläkerrasta kuuluvaan omituiseen ääneen. Tukkaputkella katsomaan ja Martha se siellä olohuoneen lattialla jonkinmoinen epikohtaus päällä. No se meni pian ohi ja neiti palautui äkkiseltään omaksi itsekseen.
Sama toistui heti seuraavana yönä ja sitten ei auttanut muuta kuin tilailla ell.
Menimme omalle ell 17.7 jossa Martha tutkittiin kliinisesti tarkoin ja kaikki sen osilta kunnossa. Otettiin laajat verinäytteet joiden tuloksen sain 20.7, kaikki tulokset (maksa, munuais, sokrut, protskut, tulehdusarvot yms) erinomaiset.

Sitten lähdemmekin lomanviettoon samana päivänä hyvillä mielin koska Martha oli alkanut näyttää Berthaa kohtaan muutamia hyväksymisen merkkejä pyytämällä mm leikkimään.

Loma meni appivanhemmilla ja sitten olimme monta päivää vuokramökillä Töysässä järven ranalla. Ihana rauhallinen paikka. Ulkoiltiin, nukuttiin päikkäreitä, syötiin hyvin ja me ihmisväki heitettiin Marthan kanssa talviturkitkin. Hassua kun yleensä Martha uinut meressä jo toukokuun puolella mutta nyt onkin ollut niin huonoja kelejä että jäänyt uimiset kokonaan. Martha ui ja selvästi nautti. Mökillä myös huomasi kuinka Marthalla ja Berthalla alkoi löytyä yhteinen "bullmastiffi-sävel" eli pääpainia ja Martha oikein tarjosi kaulaläskejä Berthan hampaisiin. 

Mökillä ollessa huomasin torstaina 30.7 että Bertha pissailee tiheää ja nuoleskelee pissailun jälkeen itseään kovin. Ei muuta kun puhelin käteen ja sain ajan heti seuraavalle päivälle Seinäjoelle.
Samana iltana klo 20 Martha sai mökissä sisällä jälleen epikohtauksen. Palautui jälleen normaaliksi hyvin pian kohtauksen jälkeen. Kohtaus itsessään kesti 1min 50sek. Seuraava kohtaus tuli sitten aamulla aikaisin klo 5.30 ja kolmas klo 8.00. Soitin kahteen paikkaan ell jossa kerrottiin ettei ole aikoja. Sain kun sainkin Seinäjoen animagiin ajan ja ei muuta kun vauhdilla mökin siivous ja autoon.
Ell teki taas kliinisen tutkimuksen todella tarkkaan, juteltiin aiheesta pitkään ja päätimme aloittaa Marthalla epilääkityksen, barbivet 60mg kaksi tbl aamuin illoin. Marthan paino 49,4kg eli laihari tehoaa pikku hiljaa hyvä juttu.
Marthan lääkärin jälkeen ajettiin appivenhemmille, jätettiin tavarat ja isot koirat sinne ja ei muuta kun Berthan kanssa toisen ell luokse jossa todettiin virtsatietulehdus ja Berthalle aloitettiin synolux antibioottikuuri. Painoa oli tuolloin 9,9kg, tänään 3.8.2015 mustissa ja mirrissä punnittuna 10,7kg.

Nyt tilanne on se että Martha ei ole saanut kohtauksia (KOP KOP) ja Berthan pissaoireet alkaa helpottua selvästi. Ensimmäinen rokotus nyt viivästyy viikolla mutta se ei haittaa, pääasia että saadaan tyttö kuntoon.

Marthan kohdalla seuraamme tilannetta ja seurantaverikokeet mennään ottamaan 4-6 viikon päästä jotta nähdään onko lääkitys annos oikea. Tarkoitushan olisi elää mahdollisimman pienellä annoksella.

Martha on nyt hieman väsynyt ja tokkurainen ja soitinkin jo omalle ell oireista mutta kertoi että kuuluu asiaan ja että saattaa kestää jopa parikin viikkoa ennen kuin tasaantuu. Kyllähän minulle jo siellä animagissa ja apteekissa kerrottiin oireista mutta jotenkin tuntuu että olen hieman varpailla nyt niin halusin varmistaa asian.

Olen myös käynyt kaikki kauhuskenariot läpi aivokasvaimista verenkiertohäiriöihin MUTTA jotenkin nämä kohtaukset menee nyt niin yks yhteen Berthan saapumiseen että olisiki tässä nyt käynyt niin että Berthan tulo laukaisi Marthalle epilepsian?! Mene ja tiedä, mitään muuta en toivo kuin ettei kohtauksia enää tulisi ja että lääkityksestä olisi meille apua ja ettei mitään isompaa häikkää neidillä ole.

No mutta jottei tämä menisi aivan negatiiviseksi koko niin Berthasta sanon että äärettömän reipas ja sopeutuvainen pentu jolla ääntä ja omaa tahtoa riittää kun sille päälle sattuu.
Autossa matkustetaan kauniisti nukkuen oli matka sitten lyhyt tai pitkä, ruoka maistuu kun hevoselle ja kaikin puolin todella ihana pentu.
Martha on edelleen Martha vaikka nyt hieman tokkurainen onkin. Mökillä rallasi pitkin poikin ja meikäläisen halpis crocksit sai kyytiä monta kertaa päivässä. 
Rene ollut ihmeen pirtsakka ja leikkisällä tuulella, vointi muuten samanlainen eli askel painaa mutta muuten ihan jees papparainen.

Bertha käynyt nyt seinäjoen, tuurin, vantaan ja itäkeskuksen mustissa ja mirrissä tsekkailemassa paikkoja ja luuostoksilla. Reippaasti se siellä tepsuttelee, myyjät saa pusuja ja häntä vispaa.


Me aloitetaan nyt opettelemaan uutta rytmiä sillä minä aloitan päivälinjalla opiskelun 17.8 joten aamun hyvin aikaiset herätykset pitää opetella joskin pikku B on antanut jo hyvää alkua mutta vielä pitää aikaistaa herätyksiä, hirveetä. 15 vuotta pelkkää yövuoroa tehneenä suattaapi olla aluksi suhteellisen rapsakkaa kun kello pärisee 5.30 hyi olkoon ja onhan se myäs isoille koirille outoa kun aiemmin iltalenkit tehty klo 00.00 jälkeen ja aamulenkille lähdetty vasta 9-10 aikaan. No eiköhän me opita kaikki tämä uusi päivärytmi piakkoin. Toistoja toistoja, eikös se niin mene tässäkin asiassa. :)

Muutamia kuvia meidän lomareissulta. Kuvia otettiin lähes 60 mutta ne on vielä fiksaamatta joten tässä pieni pala meidän lomaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti