Sivun näyttöjä yhteensä

Lukijat

tiistai 4. maaliskuuta 2014

Pissavaivat jatkuu

Marthalla nimittäin.

Eilen kiinnitin huomiota että Martha nuoleskelee itseään ja pikaisesti tördelliin kurkattua mitään punoitusta tms ei näkynyt.
No aamulla tultiin töistä ja jotenkin tuli fiilis että kurkkaanpa sinne tördelliin piruttani ennen kun kipastaan aamulenkille ja onneksi katsoin. Se oli aivan tulipunainen ja niin nuoltu ja turvonnut.
Pikainen soitto lekuriin ja saimme onneksi ajan iltaan.

Marthan rakko ultrattiin perusteellisesti kahden eläinlääkärin toimesta eikä mitään kiteitä, kiviä, rakon paksuuntumista tms havaittu. Eläinlääkärin sanoin; rakko näyttää hyvältä ja tosi siistiltä.

Sitten nappasin pissanäytteen lekurin pihassa ja se tutkittiin myös. Emättimeen tehtiin myös perusteellinen kliininen tutkimus sekä otettiin papa. Näissäkään ei mitään normaalista poikkeavaa.
Pissasta sitä puolestaan löytyi hyvin selkeä tulehdus. Pissan ph 6,5.

Kaiken tämän lisäksi olen huomannut Marthan aina välillä nuoleskelevan makuupaikkaansa juuri sitä kohtaa missä peppu ollut eli olen miettinyt olisiko sillä pientä virtsankarkailua. Anaaleista se ei johdu sillä tyhjennän meillä molempien koirien "annelit" tasaisin väliajoin. Tästäkin asiasta juttelimme lääkärin kanssa ja hän ehdotti että kokeilisimme karkailuun tarkoitettua lääkitystä sillä joka kerta kun Martha nuolee esim. karkailun vuoksi, ärsyyntyy emätin tästä vain lisää.

Nyt taistelu tätä paskaa vastaan alkoi seuraavin keinoin:

Oriprin antibiootti 2 viikon kuuri
Rinexin 50mg noin 3 kuukautta mahdolliseen karkailuun
Rimadyl kipulääkitys tarvittaessa 2-3 päivän ajan
Royal Canin Urinary S/O ruoka jota syödään nyt noin 3 kuukauden ajan. Tämä ruoka antaa rakkoon suojaa ja estää kiteiden sekä kivien muodostautumista ja pitää pissan laimeampana.

Puuh että semmosta meidän maaliskuun alkuun.
No onneksi neitokainen on ollut kaikesta huolimatta täysin oma itsensä, pirteä, leikkisä ja ruoka.. no sehän nyt maistuu aina. :)

Huomenna kipaiseen apteekkiin hakemaan c-vitskua jota alan antamaan myös rakeiden muodossa.
Martha kävi puntarissa ja 47,5 kg näytti vaaka.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti